Zoekmachine optimalisatie voor jouw bedrijf

Ook leuk om te lezen

Zoekmachine optimalisatie ook wel beter bekend als SEO, Search Engine Optimization wil zeggen dat je probeert om de pagina’s van je website zo hoog mogelijk te krijgen in de zoekresultaten van Google of andere zoekmachines. Dit kan heel handig en waardevol zijn voor het succes van jouw bedrijf. Wanneer de organische zoekresultaten worden bepaald door Google wordt er naar meer dan 200 factoren gekeken. Mede met deze factoren bepaalt Google de waarde van de pagina’s van de website. Het heeft te maken met bijvoorbeeld hoe snel een pagina laadt, of hij slim in elkaar zit, de content op de pagina, maar ook of er andere websites zijn die naar jouw website verwijzen en vice versa. Verder is de techniek en hoe lang de website bestaat ook van bealng. Het bezoekersgedrag wordt tegenwoordig ook meegenomen. Bijvoorbeeld hoe lang een bezoeker op een pagina blijft, of ze vinden wat ze zoeken en of ze snel weer terug gaan naar zoekresultaten. Meder hierdoor is het zo belangrijk om zoekmachine optimalisatie te hebben voor jouw bedrijf. De waarde van je website wordt ook wel de SEO-waarde genoemd en dit gaat niet om de hele website, maar per pagina omdat het wordt bepaald per zoekterm. 

Zoekwoorden onderzoek 

Aan de basis van zoekmachine optimalisatie staat een kwalitatief zoekwoorden onderzoek. Zoekwoorden zijn termen die worden ingevoerd op Google om een site te vinden. Dit kunnen ook meerdere woorden zijn. Het is belangrijk om je af te vragen: Waar zoekt jouw doelgroep naar? Wanneer je dit weet kan je de vindbaarheid van je website vergroten. Bij een zoekwoorden onderzoek wordt er goed gekeken naar de doelstellingen op de korte- en lange termijn. Het is makkelijker om te scoren met specifieke zoekwoorden dan met algemene zoekwoorden. 

Zoekmachine optimalisatie bureaus

Zoekwoorden onderzoek en daarmee zoekmachine optimalisatie kan je zelf verbeteren. Maar er zijn ook speciale bureau's daarvoor, een zoekmachine optimalisatie bureau. Deze bureau's hebben meerdere jaren aan ervaring als strategisch en uitvoerend SEO bureau. Zoekmachine optimalisatie is daarentegen geen eenmalige investering, maar een lange termijn strategie. Wanneer je aan een SEO traject wilt beginnen, maak je eerst kennis met een SEO specialist van het SEO bureau. Zo kan het SEO bureau jouw ambities, doelen en intenties eerst in kaart brengen om uiteindelijk een strategie en aanpak te ontwikkelen. Bij het kiezen van een SEO bureau is het vooral belangrijk om te kijken naar ervaring. Ervaring is een van de belangrijkste aspecten bij zoekmachineoptimalisatie. Een bekend gespecialiseerd SEO bureau Blauwe Monsters heeft al ruim 10 jaar ervaring op het vakgebied en is een full service online marketing bureau met nog veel meer andere specialiteiten.

Recente blogs

Meer zoals dit