Kiezen voor groene stroom? 3x waarom je dat zeker zou moeten doen

Ook leuk om te lezen

Waarschijnlijk heb je het al eerder gehoord of besproken: overschakelen op milieuvriendelijke energie. In Nederland zijn er steeds meer mensen die de voordelen zien van groene elektrische energie. Dit zijn bedrijven en naast exclusieve mensen ook ondernemers. Het is met name de Nederlandse zakenwijk waar de overheid een ingrijpende verandering wil zien. In deze classificatie wordt anno 2020 nog veel te veel grijze stroom en gas gebruikt. Daarom stimuleren ze ondernemers in Nederland om zo milieuvriendelijk mogelijk te functioneren. Wat is een veel betere manier om dit te doen dan over te schakelen op milieuvriendelijke bedrijfskracht? In dit korte artikel leest u meer over de voordelen van groene energie en ook waarom u deze stap zou moeten zetten.

Milieuvriendelijke energie is een verantwoordelijke keuze voor het milieu

De belangrijkste reden dat u voor milieuvriendelijke bedrijfskracht moet gaan, is om te helpen bij een veel beter milieu. Wat veel mensen niet (ruim voldoende) weten, is dat de vermindering van grijze stroom ten koste gaat van het milieu. Tijdens het productieproces van dit conventionele type stroom komt veel KOOLSTOFDIOXIDE vrij. Zoals u wellicht weet, is KOOLSTOFDIOXIDE gevaarlijk voor de wereld. Als we kijken naar het milieuvriendelijke energieproductieproces, zien we dat er veel minder CO2 vrijkomt. Ook geweldig om te begrijpen is de realiteit dat grijze elektriciteit wordt aangetrokken uit niet-hernieuwbare brandstofbronnen. Dit zijn middelen die niet voor het leven bestaan ​​en dus kunnen worden geconsumeerd. De bronnen van milieuvriendelijke stroom zijn oneindig: deze vorm van stroom wordt verkregen uit volledig natuurlijke bronnen zoals zonlicht en ook wind.

Mogelijkheid om zelf milieuvriendelijke elektrische energie op te wekken

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te behalen uit milieuvriendelijke stroom. Wist u bijvoorbeeld dat u zelf zowel groene stroom kunt opwekken als grijze stroom niet? Dit geeft aan dat u met milieuvriendelijke energie volledig onafhankelijk kunt zijn van de energiemarkt. Als u bijvoorbeeld fotovoltaïsche panelen voor bedrijven koopt, hoeft u zich niet langer druk te maken over de stijgende stroomprijzen op de markt. U betaalt tenslotte niets voor uw eigen elektriciteit! Hiervoor moet je ongetwijfeld eerst een financiële investering doen: fotovoltaïsche panelen zijn niet zuinig, maar ook niet zo prijzig als een paar jaar eerder. Een goede prikkel hierbij is dat je die investering binnen een paar jaar al hebt uitbetaald. Dat komt omdat u niet langer elke maand met (hoge) energiekosten te maken heeft gehad. Hoe dit precies omgaat bij Minder.nl kunt u precies bekijken. Daar kunt u bovendien meer te weten komen over het aanschaffen van bedrijfszonnepanelen.

Milieuvriendelijke stroom kopen is niet duur

Wilt u eerst weten wat milieuvriendelijke elektriciteit voor uw bedrijf kan betekenen zonder dat u fotovoltaïsche panelen hoeft aan te schaffen? Natuurlijk kan dat. Overschakelen van grijze energie naar milieuvriendelijke elektriciteit is al een goed begin. Hieronder staat gelukkig dat het verwerven van milieuvriendelijke stroom niet zo duur is als je zou denken. Juist omdat de Nederlandse federale overheid bedrijven aanmoedigt om iets te doen op het gebied van energiebesparende maatregelen, zijn er diverse hulpmiddelen en aflossingen beschikbaar. Hierdoor wordt groene stroom net zo duur of goedkoop als grijze stroom! Ten slotte zijn er, net als bij grijze elektrische stroom, vaak in het oog springende aanbiedingen die moeten worden gelokaliseerd. Maak continu gebruik van een online stroomvergelijker om de meest effectieve deal te vinden op het gebied van milieuvriendelijke bedrijfskracht. Met zo'n comparator vindt u zeker constant de beste prijs voor uw stroomopname. Kortom: overschakelen naar milieuvriendelijk en daarmee ook aansprakelijk vermogen is uiterst budgetvriendelijk. Er zijn echt een aantal redenen om niet over te schakelen!

 

Recente blogs

Meer zoals dit