NLP, wat is het en hoe helpt het?

Ook leuk om te lezen

We hebben allemaal wel eens een miscommunicatie meegemaakt, of ons slecht gevoeld. Dit is helemaal niet gek of bijzonder. Maar als je hier veel en vaak last van hebt, wordt het leven best lastig. Ook door de Coronapandemie kan je het gevoel hebben dat je het even allemaal niet meer snapt of het leven stilstaat.  Gelukkig bestaat NLP. Ook wel bekend als de kunst van het succesvol leven. In dit blog zal ik uitleggen wat NLP is en hoe dit jou kan helpen.

Wat is NLP

NLP is een methodiek die wordt toegepast om sterke persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie te realiseren. Met NLP kijk je naar jouw persoonlijke doelen en hoe deze behaald kunnen worden. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en  is een krachtige, bewezen methode om goede inzichten te verkrijgen in de drijfveren en motivaties van ons ‘doen’.  Makkelijker uitgelegd als ‘waarom reageer ik zoals ik dat doe? Welke patronen heb ik en wat moet ik veranderen om te komen waar ik wil?” Omdat deze methodiek zichzelf bewezen heeft wordt het steeds vaker ingezet door zowel de particulier als organisaties.

In de jaren 70 werd de methodiek van Neuro Linguïstisch Programmeren ontwikkeld. De hoogleraar linguïstiek John Grinder en student computerwetenschappen Richard Bandler onderzochten de processen van communicatie en verandering. Zij ontdekten dat communiceren veel dieper gaat dan slechts taal. Communicatie zoals wij mensen dat kennen is een spinnenweb van verbindingen binnen de hersenen die op verschillende wijze geactiveerd wordt. De twee heren kwamen tot de conclusie dat communicatie gebaseerd is op neuropsychologie, cybernetica en taal. Daarnaast ontdekten ze dat dit proces te manipuleren is. Deze methodiek kan negatieve patronen omzetten naar positieve uitkomsten.

Maar wat kan NLP voor jou betekenen?

Neuro Linguïstisch Programmeren kan voor zowel jou als je omgeving een grote verbetering bieden. Ten eerste leer je bij een NLP opleiding beter met je emoties omgaan. Emoties zijn patronen die als mens vaak moeilijk te doorbreken zijn, emoties worden namelijk ook weer gevoed door ervaringen en attituden. Gelukkig biedt NLPacademie de oplossing. Ook zal je leren hoe je meer inzicht krijgt in de gevoelens en gedachtes van een ander en staat conflictoplossing centraal. Maar leer ook hoe jij je eigen communicatie verbetert.

Om een helpende hand vragen is lang niet altijd makkelijk en gaat vaak ook samen met enigszins schaamte of angst. Laat je hier niet door lijden als je het idee hebt dat je vastloopt maar kies voor jezelf. Door middel van NLP kan jij de beste versie van jezelf worden en verbeter je uiteindelijk ook je dagelijkse leefkwaliteit. Gun jezelf een positieve lang termijn verandering en neem een keer een kijkje op NLP Academie.

Recente blogs

Meer zoals dit