Weet jij hoe je bezoekers naar je website kunt krijgen?

Ook leuk om te lezen

Een website maken, dat kan tegenwoordig iedereen. Er zijn volop kant-en-klare pakketten beschikbaar waarmee je binnen minder dan een uur een website in elkaar kunt zetten. Of deze kwalitatief kan concurreren met websites waar wat meer tijd en geld aan is besteed valt te betwijfelen, maar een site maken, dat kan iedereen. Anders zit het als het gaat om het trekken van bezoekers naar je website. En dat is nu net wel behoorlijk belangrijk. Want of je nu veel of weinig tijd en geld in je site hebt gestoken, uiteindelijk heb je er vrij weinig aan als er helemaal niemand een bezoekje aan brengt. Maar weet jij hoe je meer bezoekers naar je site kunt trekken?

Het begint met een goede website

Veel bezoekers trekken begint met een goede website. Ook al kun je het nog zo snel en makkelijk en vaak zelfs gratis doen, een goede website vereist echt wel wat vaardigheden. Wil je het professioneel aanpakken, en is je website een uithangbord voor je bedrijf, of is het de bedoeling dat je met de site zelf geld gaat verdienen? Kies er dan voor om er wat meer tijd en vaak ook geld in te steken. Een goede website, waarop bezoekers snel en goed kunnen vinden wat ze zoeken, die technisch goed in elkaar steekt en makkelijk actueel valt te houden, levert je uiteindelijk meer op dan het je kost.

Alleen een goede website is niet voldoende

Als je door een professional een goede website laat maken, of er zelf veel tijd en energie in steekt om hem piekfijn in orde te maken, dan hoef je hem alleen nog even online te zetten. En dan komen die bezoekers wel vanzelf, daar zorgen de zoekmachines wel voor. Toch?

Helaas. Ook al is je website helemaal perfect en echt een aanwinst voor het internet, dan nog komen de bezoekers niet vanzelf aanwaaien. Vergelijk het met een winkel. Als je die op een verder onbekende plek opent en daar helemaal geen ruchtbaarheid geeft, dan kan hij nog zo mooi en perfect zijn, de kans dat er vanzelf rijen met bezoekers voor de deur staan is bijzonder klein.

Ook op internet is het nodig om je toekomstige bezoekers en de zoekmachines te laten weten dat je er bent, en wat er op jouw site te vinden is. Een goede linkbuilding strategie kan je daar goed bij helpen. Wat is linkbuilding? Eigenlijk is het het plaatsen van linkjes naar jouw website op andere plekken op het internet. Professionele partijen weten precies welke plekken dit moeten zijn, en waar dan precies naar gelinkt moet worden. Belangrijk, want alleen zo kun je zoekmachines goed laten weten dat je er bent, en op welke gebieden jij een expert bent. Steek dus niet alleen tijd en geld in het maken van een goede site, maar bewaar ook genoeg om ervoor te zorgen dat bezoekers hem daadwerkelijk kunnen vinden.

Recente blogs

Meer zoals dit