Out with the old, in with the new

Ook leuk om te lezen

Ben je toe aan een nieuwe sfeer in huis? Met een paar simpele veranderingen creëer je al snel een nieuwe look. Met deze handige tips kun je makkelijk aan de slag en zie je niets over het hoofd. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van nieuwe meubels om je oude spullen te vervangen, maar ook aan het grondig schoonmaken van de dakgoot. Door je huis flink aan te pakken kun je straks van een geheel nieuw droomhuis genieten.

Begin bij de basis

Voordat je met de inrichting aan de slag gaat is het slim om eerst te kijken wat er aan de basis van je woning verbeterd kan worden. Werkt alles nog naar behoren of moet er onderhoud worden uitgevoerd? Denk bijvoorbeeld aan schoonmaken dakgoot en het ontluchten van de verwarmingsradiatoren. Verzamel al deze klusjes voor een moment waarop je ze tegelijk uit kunt voeren. Weet je niet zo goed hoe je dit zelf aan moet pakken? Dan is het slim om dit door een expert te laten doen, zodat alles in één keer vakkundig geregeld is.

Ga aan de slag met kleur

Een nieuwe sfeer zet je het snelst neer door het aanbrengen van een nieuwe kleur. Je hoeft niet meteen alle muren te verven, alleen een deel van een muur in een contrastkleur verven geeft een gaaf accent aan de kamer. Ook kun je kijken of je de vloer kunt voorzien van een gekleurd kleed, of dat de ramen andere raambekleding kunnen gebruiken. Gekleurde gordijnen maken de kamer meteen een stuk gezelliger. En vergeet geen lijstjes met gave prints op te hangen om het geheel af te maken en je huis een persoonlijke uitstraling te geven. Heb je liever een wat rustiger interieur? Dan kun je er ook voor kiezen om met bepaalde kleuraccenten te werken in de accessoires.

Geef je oude meubels een tweede leven

Meubels zijn ook belangrijke sfeermakers in huis. Ga je voor een moderne look, een natuurlijk interieur met veel hout, of liever voor een vintage vibe? Voordat je nieuwe meubels aanschaft kun je er ook voor kiezen om je oude meubels een tweede leven te geven. Bijvoorbeeld door stoelen opnieuw te stofferen of je kasten in een andere kleur te verven. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens voordelig voor je portemonnee. Zijn er meubels die je echt helemaal zat bent? Breng deze dan naar de kringloopwinkel zodat je er een ander nog een plezier mee kunt doen.

Recente blogs

Meer zoals dit