Een WA verzekering afsluiten is een slimme zet!

Ook leuk om te lezen

Stel. Je bent heerlijk met je hond aan het wandelen. Je hebt 'm aangelijnd en er is geen vuiltje aan de lucht. Maar dan… een hard geluid waar je hond van schrikt en jij bent er even niet op bedacht. Je hond rukt zich los en schiet in paniek de straat op. Een fietser schrikt daar weer van en komt lelijk ten val. Dan kun je je hond roepen en er snel vandoor gaan, maar je kunt je ook, omdat dat wel zo fatsoenlijk is, ontfermen over de fietser en je verantwoordelijkheid nemen. Is de fiets beschadigd of heeft de fietser zich bezeerd? Dan is het slim dat jij al lang een WA verzekering hebt afgesloten. Een WA verzekering afsluiten is dus altijd een goede zet!

Maar een WA verzekering afsluiten doe je toch voor de auto?

Dat is waar, de WA verzekering is de minimale verzekering voor de auto. Maar je kunt dus ook een WA verzekering afsluiten voor het dagelijks leven. Deze WA verzekering staat volkomen los van de WA verzekering die je voor de auto afsluit. Een WA verzekering afsluiten zorgt ervoor dat je schades die jij of je gezin per ongeluk veroorzaken kunt vergoeden zonder daar zelf door in de problemen te komen.

Waar is een WA verzekering nog meer goed voor?

Schiet je een bal door de ruit van de buren? Is je kind uit logeren en laat hij of zij de ranja over de nieuwe bank vallen? Help je een vriend met verhuizen en laat jij de piano vallen? Al deze zaken vallen onder de WA verzekering. Een WA verzekering afsluiten kan ervoor zorgen dat je je geen zorgen hoeft te maken als er zoiets gebeurt. Het blijft natuurlijk vervelend, maar alles zal goed geregeld worden.

Hoe gaat het met de hond?

De hond uit het eerste voorbeeld kan, natuurlijk, ook gewond raken bij het oversteken van de straat. Je huisdier verzekeren zodra je hem in huis haalt is een goed idee. Een bezoekje aan de dierenarts is namelijk niet alleen stressvol voor je hond of kat, ook jij kunt daar flinke zorgen van hebben. Het gaat dan vooral om de rekening van de dierenarts. Die kan nog wel eens flink oplopen. En je huisdier kan nog zo gezond zijn, net als bij mensen zit een ongeluk in een klein hoekje. Met een huisdierverzekering zorg je ervoor dat de dierenarts jouw huisdier de beste zorg kan geven die mogelijk is, zonder dat jij daardoor in de financiële problemen komt. 

Recente blogs

Meer zoals dit