Wil jij wietolie gaan gebruiken?

Ook leuk om te lezen

Wiet is in Nederland een zeer populair product. Er zijn dan ook aardig wat mensen die wel eens gebruik maken van de plant waar wiet vanaf komt. De hennepplant zorgt hierbij voor verschillende stoffen die terug te vinden gaan zijn binnen de bladeren. Op deze wijze is het mogelijk om de hennepplant op diverse manieren in te zetten. Sommige personen gebruiken de hennepplant om stoned te kunnen worden. Toch is dat zeker niet het enige wat je kan doen met deze geweldige plant. Er zijn namelijk veel andere stoffen te vinden die op een prettige manier kunnen helpen bij ons fysieke en mentale gestel. Zo kunnen verschillende voordelen ervaren worden dankzij het gebruik van de producten van wiet. De wietolie is bijvoorbeeld een zeer populaire variant van producten die van de hennepplant gemaakt kunnen worden.

 

De wietolie

Om wietolie te kunnen gebruiken zal je een recept van de dokter moeten krijgen. Je zal dan ook een bepaalde aandoening nodig moeten hebben om dit product op een legale manier te kunnen gebruiken. Toch zijn er ook legale varianten te vinden van deze oliën. De oliën van CBD kunnen bijvoorbeeld door iedereen gebruikt worden. Tegelijkertijd zal deze olie geen psychoactieve werkzame stoffen hebben. Je zal dus niet stoned kunnen worden van de oliën met CBD. De werkzame stof die je daarvoor nodig hebt is THC. THC is vaak wel te vinden in de wietolie. Om wietolie te kunnen gebruiken zal je echter een recept van de dokter nodig moeten hebben. Wanneer je toch gebruik wilt gaan maken van wietolie kan je ervoor kiezen om dit zelf te gaan maken. Wietolie bestellen is vaak namelijk lastiger zonder een doktersrecept.

 

Zelf wietolie maken?

Om wietolie zelf te gaan maken heb je bepaalde producten en middelen nodig. Uiteraard is het belangrijk om het product van wiet te hebben. Zonder wiet zal je namelijk ook geen wietolie kunnen gaan maken. Wanneer je in het bezit bent gekomen van wiet is het belangrijk om hier een olie van te kunnen maken. THC olie maken kan je alleen doen wanneer je de juiste middelen hebt om een extract te krijgen uit de wiet. Daarbij wordt er vaak gekozen om alcohol in te zetten als extractiemiddel. Toch is dit niet altijd de ideale optie, doordat de aanschaf van alcohol relatief duur is en je daarnaast terecht kan komen in een gevaarlijke situatie tijdens het proces. Daarom is het bijvoorbeeld ook mogelijk om gebruik te maken van olijfolie als middel tijdens het extractieproces. Zo kan je jouw eigen wietolie gaan maken. 

Vorig artikel
Volgend artikel

Recente blogs

Meer zoals dit