Gooi houtafval weg met een houtcontainer

Ook leuk om te lezen

Regen of zonneschijn, individuen doen klussen. Buiten in goede weersomstandigheden, binnen in negatief klimaat. Zowel binnen als buiten komt veel overtollig hout vrij. Vaak gaat het om bedragen die een speciale houtcontainer of milieuvriendelijke container vereisen. Daarom wordt aangeraden om voor grotere projecten een afvalcontainer te bestellen.

Vanaf 3 kuub is een houtcontainer voorzien voor verschillende werkzaamheden. Hier kunt u verwerkt hout besparen dat zowel opnieuw is geverfd als ongeverfd, samen met gelijmde items. Tuinhout, zowel verschroeid als verrot hout, heeft een andere bewerking nodig. Zodra er meer dan 10 kuub houtafval verwacht wordt, kunt u bijkomend kiezen voor een gesloten container.

Tips voor het verwijderen van afvalhout

Voor een goede stapeling werkt het om het hout te scheiden voordat je het in de container stopt. Dit bespaart ruimte en kan u ook kosten besparen met extra effectieve gebruiksruimte. Hoewel het afval is, belandt het hout in een beperkte ruimte. Goed heien kost extra tijd, maar zorgt ervoor dat verschuivingen later niet meer plaatsvinden of uw container is sneller vol dan nodig.

Prijs van houtcontainer

Meestal koopt u al een houtcontainer vanaf 185 euro, inclusief verzending, ophaling en BTW. De container blijft vaak tot wel 8 weken staan. Als de container eerder compleet is, kun je deze meestal inruilen voor een lege tussendoor.

Gooi zowel milieuvriendelijk als tuinafval weg

Tijdens een ingrijpende herinrichting van de tuin zal er zeker veel uit de grond komen. Een gewone natuurafvalcontainer kan al snel onvoldoende zijn. Om het werk effectief te kunnen uitvoeren is er een milieuvriendelijke container beschikbaar van 3 kuub tot 12 kuub. Hierin kun je zaken als takken, heggen, planten, boomstammen, bladeren, riet en ook graszoden in kwijt. Vuil en tuinhout stellen verschillende eisen voor zowel verzamelen als hanteren.

Veiligheid en beveiliging

Het is een van de oudste waarnemingen van de mensheid, en toch wordt de schepping maar al te vaak opnieuw gedaan. Hout brandt. Wees daarom voorzichtig met open vuur en ook warmte rond de container en voorkom crashes. Zorg voor geweldige kleding en een veilige werkplek. Opnieuw wordt verbrand hout geweigerd door veel afvalverwerkingsbedrijven. Dus voordat u elk klein ding in de container gooit, moet u informeren of dit is ingeschakeld. Gooi geen ander afval in de container. In de stad komt het voor dat iemand een container ziet en ook 's avonds gewoon zijn eigen overtollige afval erin stopt. 'S Morgens ga je in je houtcontainer ontdekken dat er een oude fiets, tafellamp of bank in zit. Allemaal dingen die niet meegenomen kunnen worden en die je dan moet afhandelen of voor moet uitgeven. Een gesealde container is een oplossing, maar door er een zeildoek overheen te leggen worden bovendien een aantal van deze irritaties vermeden.

 

Vorig artikel
Volgend artikel

Recente blogs

Meer zoals dit