Nieuwe koel- of vriescel nodig? Kan jij kiezen uit de vele opties?

Ook leuk om te lezen

Wist je dat je een koel- of vriescel op maat kan laten maken? En wist je dat er snelkoelcellen zijn en diepkoelcellen? Er zijn koelcellen voor bloemisten, slagers en voor horecaondernemers. Natuurlijk zijn er ook combinaties van koel- en vriescellen. Waar kies jij voor?

Snelkoelcellen en diepkoelcellen

Heb je een koelcel nodig? Tijdens je zoektocht naar het juiste product, kom je ongetwijfeld de termen snelkoelcel en diepkoelcel tegen. Een snelkoelcel is een koelcel die erg snel je producten kan terugkoelen of inkoelen nadat het vers of warm is geproduceerd. Zo behoud je de smaak en kwaliteit van je producten beter. Een diepkoelcel zit qua temperatuur tussen een koelkast en een vriezer in, namelijk tussen de 0 en -2 graden Celsius. Diepkoelen is handig wanneer je je product niet wilt invriezen, maar wanneer je wel een koudere temperatuur nodig hebt dan een gewone koelcel, om je product beter te bewaren.

Stekkerklare koelcellen

Er zijn ook zogenaamde stekkerklare koelcellen te koop. Deze kan je gebruiken in je restaurant, of voor in de slagerij, bakkerij, boomkwekerij of als je als uitvaartverzorger werkt. Deze koelcel is niet hetzelfde als een gewone koelkast die in zijn geheel geplaatst wordt. De stekkerklare koelcel wordt met geïsoleerde panelen in een binnenruimte opgebouwd. Deze panelen passen perfect in elkaar en passen door iedere gewone deur. De stekkerklare koelcellen bevatten geen kant-en-klare koelunit, maar een split-koelsysteem.

Op maat gemaakt

Eigenlijk zijn er te veel opties om alles op te noemen wanneer je op zoekt bent naar een koelcel of een vriescel. Daarnaast hebben alle ondernemers hun eigen wensen. De ruimte die wordt gebruikt waar de koel- of vriescel in staat heeft daarnaast zijn eigen formaten.

Ben je op zoek naar een professionele koel- of vriescel, dan is het handig om je product op maat te laten maken. Zo kan je zelf aangeven wat je wilt koelen of invriezen en op welke manier. Daarnaast is het ook mogelijk om alleen de motor van je koelcel of vriescel te laten vervangen. Wil je meer informatie lezen over alle soorten en maten koel- en vriescellen die er bestaan, neem dan eens een kijkje op de website. Er is ontzettend veel keus. Geef bij het opmaken van een offerte duidelijk aan wat je wensen zijn en welke maten je nodig hebt.

Recente blogs

Meer zoals dit