Betrouwbaar thuiswerken ontdek je met een opleiding bij je thuis én tijdbewaking

Ook leuk om te lezen

Werken vanuit huis is een concept waar we nog een tijdje mee bezig zullen zijn. Toch kan thuiswerken een aantal obstakels met zich meebrengen. Herken je het gevoel dat je niet meer begrijpt waar je moet beginnen? Dat je je overweldigd voelt door al het werk dat je vandaag moet doen? En ervaar je door je baan veel stress en angst? Bekijk dan deze suggesties in deze blog om thuis effectiever te functioneren of een programma thuis of een cursus tijdadministratie te volgen. Het gaat nog meer in detail over hoe u meer voldoening kunt krijgen en hoe u uw tijd verstandig kunt beheren.

Houd uw werkdag in de gaten met een training Functioneren vanuit residentie

Allereerst is het erg belangrijk om uw verblijfsdag te beginnen met een duidelijk kader. Een voorbeeld is om om 8.30 uur te beginnen met het controleren van uw e-mail. Daarna begin je om 9.00 uur met klussen die om volledige focus vragen. Neem daarna om 12.00 uur een lunchpauze en maak een korte wandeling. Dan zul je zeker zien dat je met nog meer focus de middag ingaat. Een suggestie hieronder is om een ​​uur in uw dagstructuur in te stellen dat u zelf kunt gebruiken. Dit is echt een soort wachttijd. Als een afspraak bijvoorbeeld 10 minuten wordt vertraagd, hoeft u zich geen zorgen te maken over andere dingen die verpest worden. Het resultaat is dat je echt veel meer controle hebt over de werkdag en daardoor ook een stuk geconcentreerder bent en veel minder afgeleid door verschillende andere gedachten.

Daarnaast is het belangrijk om een ​​duidelijke scheiding aan te houden tussen privé en werk. Het kan helpen om echt een duidelijk signaal naar uw geest te sturen dat uw werkdag begint en ook eindigt. Dit doe je door aan het begin van je werkdag een kaarslicht aan te steken en aan het einde van de werkdag weer uit te blazen. Dit voorkomt dat het lijkt alsof werk en exclusief leven met elkaar verbonden zijn. In een cursus thuisfunctioneren worden dit soort onderwerpen besproken als je veel meer verdieping nodig hebt. De training is bovendien aangepast aan de eisen die u alleen stelt.

Bespaar tijd door een cursus tijdbeheer te volgen

Naast het zorgen voor een goede structuur en een uitstekend evenwicht tussen werk en privé, is het hebben van goede timemanagementvaardigheden ook essentieel om goed in huis te kunnen werken. Door je aan een tijdadministratieprogramma te houden, krijg je tips en hulpmiddelen waarmee je zeker extra gemakkelijk je werk kunt doen. Tijdmonitoring levert niet alleen voordelen op in de zin dat u meer werk gedaan krijgt. Het zorgt ook voor een veel betere psychische toestand. Je ervaart extra gemoedsrust doordat je nog meer invloed ervaart op hoe je je tijd precies besteedt. Uiteraard is er ruimte voor enige mate van aanpassingsvermogen, maar alleen op de manier die bij u past. Doordat je niet nóg handiger kunt claimen, hanteer je je eigen limieten en dat voelt een stuk beter. Dit is niet alleen geweldig voor u, maar ook voor uw medewerkers. U kunt extra gemakkelijk aan specifieke verwachtingen voldoen en hierdoor is er nog meer tijd voor persoonlijke aandacht. Met andere woorden, u kunt gewoon genieten van uw werk en er meer energie uit halen. Dat is tenslotte het doel van uw werk!

 

Recente blogs

Meer zoals dit