Welke verschillende soorten gevelbekleding zijn er?

Ook leuk om te lezen

Hout is een natuurlijk product en heeft veel voordelen. Hout is sterk, duurzaam en kan gemakkelijk worden hergebruikt. Bovendien, hout is een geweldige isolator en kan helpen bij het reguleren van de temperatuur in het huis. Het kan een warme en gezellige uitstraling geven aan het huis. Bovendien is hout relatief eenvoudig te bewerken, waardoor je veel verschillende soorten meubels en andere huisattributen kunt maken. Maar ook voor gevelbekleding is hout uitermate geschikt. De gevel is een belangrijk onderdeel van een huis of bedrijf. Het is het eerste wat mensen zien als ze aankomen, en het laatste wat ze zien als ze weggaan. Daarom is het belangrijk om het huis of bedrijf er goed uit te laten zien. Een manier om dit te doen is door gevelbekleding. Maar welke soorten gevelbekleding zijn er? En waar kun je gevelbekleding kopen? In deze blog geven we uitgebreid antwoord op deze vragen. 

Waarom is gevelbekleding belangrijk?

Gevelbekleding is een materiaal dat aan de buitenzijde van de gevel wordt bevestigd. Er zijn vele soorten en maten beschikbaar, dus er is altijd wel iets dat bij jouw huis of bedrijf past. Gevelbekleding kan niet alleen de uitstraling van het pand verbeteren, maar het kan ook beschermen tegen weersinvloeden zoals regen, wind en UV-straling. Bovendien is gevelbekleding relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden. Houthandel van Dam heeft een enorm assortiment als het aankomt op gevelbekleding. 

Verschillende soorten gevelbekleding

Het kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals steen, aluminium, hout, PVC of kunststof. Steeds vaker wordt er bij gevelbekleding gekozen voor hout. Het voordeel van hout is dat het relatief goedkoop is en gemakkelijk te verwerken is. Gevelbekleding van hout zijn er van verschillende soorten hout. Hierbij kun je denken aan Thermisch Frake, Thermisch Movingui, Thermisch Vuren. Alaskan Yellow Cedar en Padoek.

Een houtsoort met hoge volumnieke massa en duurzaamheid

Ben je op zoek naar een bekende hardhoutsoort met een hoog volumniek massa? Dan kan merbau uitkomst bieden. Merbau is geschikt voor heel erg veel binnen- en buitentoepassingen. In Nederland wordt het erg vaak gebruikt in de deurenindustrie. De kleur van Merbau kan verschillen. Vers merbau is oranjebruin tot geel. Maar het kan ook nadonkeren tot donkerbruin of donker roodbruin. Merbau wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor kozijnen, deuren, ramen en binnen- en buitenbetimmeringen. Maar ook voor traptreden en vloeren kan het uitstekend gebruikt worden. Houthandel van Dam heeft een voorraad verkrijgbaar van de meest gangbare maatvoeringen Merbau. Bovendien beschikt Houthandel van Dam over een eigen houtbewerkingsfabriek, waardoor ze ook nog eens op maat kunnen leveren. 

Recente blogs

Meer zoals dit