Beginner tips voor beleggen in crypto

Ook leuk om te lezen

Nederlanders hebben geen vertrouwen meer in de Nederlandse banken en dat is helemaal niet raar. Banken rekenen vaak een negatieve rente over het spaargeld en dit betekent dat je moet betalen over je spaargeld. De meeste mensen zitten hier niet op te wachten en kiezen er daarom voor om over te stappen op beleggen. Beleggen kan namelijk wel winstgevend zijn en zorgen voor meer rendement op je geld. Toch is het belangrijk om goed te bepalen waarin je wilt investeren. Je hebt namelijk een hoop verschillende financiële markten waarin je kunt instappen. Veel ouderen en jongeren besluiten om te investeren in crypto en dat kan heel winstgevend zijn. De crypto markt is namelijk heel volatiel en dit betekent dat de koersen snel omhoog en omlaag kunnen gaan. Voor beleggers is dit heel interessant en daarom zijn er veel mensen die hierin investeren. Maar hoe begin je met beleggen in crypto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Het vinden van een broker

Voordat je kunt investeren in crypto, moet je een broker vinden die je kunt vertrouwen. Bij een broker kun je crypto bewaren, kopen en natuurlijk verkopen. Iedere broker is anders en niet iedere broker handelt in crypto. Handelen ze wel in crypto? Dan moet je nog kijken of ze in de crypto handelen waarin jij wilt investeren. Wil jij bijvoorbeeld de Shiba inu coin kopen bij een broker? Dan moet je goed kijken of dit wel kan bij een bepaalde broker. Daarnaast kan het ook verstandig zijn om te kijken naar de transactiekosten van de broker. De transactiekosten worden gerekend wanneer je crypto koopt en verkoopt. Heb je een broker gevonden? Dan kun je een account maken en beginnen met investeren in crypto, ideaal toch?

Koersen

Voordat je een bepaalde cryptocurrency koopt, is het heel belang om naar de koersen te kijken. Op de koers van bijvoorbeeld de koers ripple euro kun je veel informatie vinden. Dit is informatie over de actuele waarde van een bepaalde valuta, maar ook de waarde van een paar weken geleden. Controleer deze informatie en bepaal voor jezelf een goed koopmoment om de valuta te kopen. Je kunt het beste de valuta voor een lage prijs inkopen, zodat je deze voor meer kunt verkopen als de koersen stijgen. 2022 is een goed jaar om te beginnen met investeren in crypto en dit komt doordat je het momenteel goedkoop kunt kopen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Recente blogs

Meer zoals dit