Zo doneer je oude apparatuur aan het goede doel

Ook leuk om te lezen

De kans is groot dat je wel eens een donatie hebt gedaan aan het goede doel. Of misschien ben je wel actief donateur van een goed doel dat meer steun en aandacht verdient. Maar wist je ook dat je niet alleen geld, maar ook oude spullen kunt doneren? In dit artikel leggen we uit waarom dat niet alleen heel mooi is, maar ook heel makkelijk.

Rondslingerende oude mobiele telefoons

Bijna iedereen heeft in huis een oude mobiele telefoon liggen die wordt bewaard om misschien ooit nog te gebruiken. Je verwacht deze nog een keer nodig te hebben als je huidige telefoon stuk gaat, maar eigenlijk gebeurt dit zelden. Dit is een goed voorbeeld van de perfecte donatie die gewoon thuis bij je in de lade ligt. Dat is best wel zonde, want je kunt oude mobieltjes inleveren als een donatie aan een goed doel. Zo worden er jaarlijks duizenden oude mobieltjes ingezameld en aan CliniClowns gedoneerd. Elke bruikbare telefoon is goed voor een mooie vergoeding. Het is niet alleen een manier om een goed doel te steunen, maar ook een manier om verantwoord om te gaan met het milieu.

Doneer oude computers 

Ook op het kantoor van een bedrijf ligt veel oude apparatuur waar eigenlijk niemand meer naar omkijkt. Wedden dat er op elke etage wel een ongebruikte computer of printer staat? Door deze oude computers in te leveren, steun je een goed doel als de CliniClowns in hun belangrijke werk voor de samenleving. Dus kijk eens rond op kantoor of er ongebruikte IT-apparatuur te vinden is. Denk daarbij aan oude laptops, computers, printers en monitoren. Zo kan jouw bedrijf iets moois terug doen voor de samenleving en voor zieke kinderen en ouderen met een beperking of die lijden aan dementie.

De CliniClowns

De professionele clowns van de CliniClowns zijn al decennialang te vinden naast ziekenhuisbedden van kinderen en in kamers van zorginstellingen voor ouderen. Zo toveren ze een lach op het gezicht van kinderen en ouderen met verdriet of pijn. Uit onderzoek is gebleken dat het werk van CliniClowns in ziekenhuizen en zorginstellingen een positief effect heeft op het welzijn van kinderen en ouderen. De CliniClowns zijn bijvoorbeeld aanwezig voordat een operatie begint of wanneer er een nare prik moet worden gezet. Ze leiden het kind af van de nare ingreep of de pijn die gaat plaatsvinden. Dat is natuurlijk heel fijn voor een kwetsbaar kind. Maar de CliniClowns zijn ook actief om de eenzaamheid van ouderen met dementie tegen te gaan. Het is maar greep uit het belangrijke werk dat dit goede doel teweegbrengt. Je kunt door middel van het inleveren van jouw oude mobieltje of de oude apparatuur van kantoor een mooie bijdrage leveren aan dit belangrijke goede doel.

Recente blogs

Meer zoals dit