De nieuwste make-up trends die je moet kennen

Ook leuk om te lezen

Trends in make-up veranderen voortdurend, maar een ding blijft hetzelfde: de wens om vernieuwend en fris voor de dag te komen. Dit seizoen zien we een heropleving van de natuurlijke gloed. Geen zware contouren of matte finishes meer, maar een gezonde, stralende huid die bijna van binnenuit lijkt te gloeien. Het draait allemaal om minimalisme en het benadrukken van je natuurlijke schoonheid.

Vergeet niet de kracht van een felle lipstick. Deze klassieker is onmisbaar in je make-up tas en kan je hele look transformeren. Van dieprood tot helder roze, er is een kleur voor elke gelegenheid en stemming. Een bold lip geeft niet alleen een statement af, het trekt ook de aandacht naar je glimlach en kan zelfs je outfit completeren.

Hoe kies je de perfecte foundation

Het kiezen van de juiste foundation is essentieel voor elke make-up routine. De sleutel tot succes ligt in het begrijpen van jouw huidtype. Heb je een droge, vette of gecombineerde huid? Elke type vereist een andere formule. Voor droge huidtypes zijn hydraterende foundations met een dewy finish ideaal, terwijl mensen met een vette huid wellicht beter matte varianten kunnen kiezen die helpen om glans te controleren.

Naast het huidtype, is het ook belangrijk om de perfecte kleurmatch te vinden. Een foundation die te licht of te donker is kan je look al snel onnatuurlijk maken. Test daarom altijd de foundation op je kaaklijn in natuurlijk daglicht voor de beste match.

Oogmake-up die elke blik vangt

Als het aankomt op oogmake-up, is dit het seizoen om met kleur te spelen. Levendige schaduwen en onconventionele lijnen zijn helemaal in. Het gaat erom creatief te zijn en je eigen stijl te laten zien. Experimenteer eens met een kleurrijke eyeliner of voeg wat glans toe met glitter of metallic schaduwen.

Maar vergeet niet, bij het experimenteren met felle oogmake-up, houd de rest van je make-up simpel. Laat je ogen het woord doen en houd je lippen en wangen neutraal voor de perfecte balans.

Wenkbrauwen die het gezicht vormen

Wenkbrauwen zijn een essentieel onderdeel van elke make-up look omdat ze het gezicht vormen en karakter geven. De trend gaat nu richting natuurlijk ogende wenkbrauwen die goed verzorgd zijn. Dit betekent geen overdreven dramatische lijnen meer, maar zachte, veerachtige streken die je natuurlijke wenkbrauwvorm volgen.

Het gebruik van een wenkbrauwgel kan helpen om de haartjes op hun plaats te houden voor een gepolijste look die de hele dag blijft zitten. En als je wenkbrauwen wat dunner zijn, kun je met een wenkbrauwpotlood of -poeder subtiele definitie toevoegen zonder overboord te gaan.

Duurzame make-up keuzes maken

Naast het volgen van trends is het ook belangrijk om na te denken over duurzaamheid in onze make-up keuzes. Steeds meer merken bieden milieuvriendelijke producten aan, van herbruikbare verpakkingen tot veganistische formules. Door bewuste keuzes te maken kunnen we niet alleen er goed uitzien maar ook goed doen voor onze planeet.

Let bij het winkelen voor nieuwe producten op keurmerken die dierenwelzijn en ecologische impact aangeven. Ook kan je kijken naar ingrediëntenlijsten om te vermijden dat je producten koopt met schadelijke chemicaliën of synthetische geurstoffen.

Tips voor een langhoudende make-up

Voor wie lange dagen maakt, is langhoudende make-up geen luxe maar noodzaak. Begin altijd met een goede primer; dit zorgt ervoor dat je foundation mooi blijft zitten en niet gaat glijden gedurende de dag. Setting sprays kunnen ook helpen om alles op zijn plek te houden en geven vaak een verfrissende boost.

Wat betreft lipstick – hier komt onze focus op terug – kies voor formules die bekend staan om hun lange draagbaarheid zonder dat ze uitdrogen. Een lipliner als basis kan ook helpen om de kleur langer vast te houden en uitlopen te voorkomen. Vergeet niet regelmatig bij te werken, vooral na maaltijden of drankjes.

Recente blogs

Meer zoals dit