Heeft u een passende autoverzekering?

Ook leuk om te lezen

Elke auto- en vrachtwageneigenaar herkent het: je mag niet onverzekerd rijden. Maar welke autoverzekering past het beste bij u? We beschrijven wat de verschillende verzekeringsdekkingen vereisen, zodat u de ideale keuze kunt maken.

Kies je bescherming

Er zijn 3 soorten autoverzekeringen: WA, WA + en ook All Danger. Over het geheel genomen geldt dat hoe meer kosten u betaalt, de extra soorten schade worden gedekt. U kunt een geschikte autoverzekering afsluiten door specifiek te kijken naar de huidige waarde van uw auto's en vrachtwagen en hoeveel financieel risico u wilt nemen.

WA: basisverzekering

Burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, of aansprakelijkheidsverzekering voor derden, vergoedt alleen de schade die u aan anderen (letsel) en de items van andere personen veroorzaakt. In ruil daarvoor betaalt u een scherpe premie.

Welke dekking door een WA-verzekering niet dekt is:

  • schade in geval van diefstal of brand
  • raamschade
  • schade na een crash met zwerfdieren
  • schade aan uw eigen auto (bijvoorbeeld veroorzaakt door een aanrijding)

Wanneer is WA de meest effectieve selectie?

Een WA-verzekering wordt meestal gekozen voor auto's die 9 jaar of ouder zijn, omdat hun huidige waarde relatief laag is. In verschillende andere situaties is het handiger om voor een bredere bescherming te kiezen.

Kies WA + of All Threat als:

  • De marktwaarde van uw auto's en vrachtwagen is nog steeds vrij hoog.
  • U kunt ervan uitgaan dat u geen auto's en vrachtwagens mist.
  • U heeft niet voldoende kapitaal om een ​​aanzienlijk verlies of een gloednieuwe auto onmiddellijk uit eigen zak te betalen.
  • U loopt liever veel minder financieel gevaar.

WA +: dekt nog meer soorten schade

Met beperkte casco dekking (WA +) bent u verzekerd tegen meer soorten schade. Naast schade die u aan anderen toebrengt, evenals aan hun persoonlijke bezittingen, bent u bijvoorbeeld ook gegarandeerd ten opzichte van raamschade en schade in het geval van diefstal, brand of een crash met verdwaalde huisdieren.

Wat WA + niet dekt, is:

  • schade aan uw eigen auto's en vrachtwagen

Wanneer is WA + de allerbeste keuze?

Deze dekking is ideaal voor auto's en vrachtwagens van 6 tot 9 jaar. Vanwege het feit dat de huidige marktprijs van uw auto normaal iets hoger is, loopt u iets veel meer financieel risico en daarom is een veel substantiëlere bescherming verstandig.

Kies All Risk als:

  • U wilt ook verzekerd zijn tegen schade aan uw eigen auto.

All Danger: ideale verzekeringsdekking

Dit is een van de meest gedetailleerde autoverzekeringen. Naast de verplichte WA-verzekering bent u ook verzekerd tegen schade aan uw eigen auto – ook al is de schade uw eigen fout. Denk aan schade door joyriding, botsen en kapseizen, water raken, een ongeval, criminele schade of slippen.

Wanneer is All Threat de beste optie?

Deze verzekering wordt doorgaans afgesloten voor voertuigen met een leeftijd van maximaal 6 jaar, voor optimale bescherming.

Uitstekend om te weten: de dekking van de All Risk-verzekering wordt geleverd met een basis eigen risico van 100 euro. Wilt u voor deze dekking minder betalen? Daarna kunt u uw eigen risico verhogen tot maximaal 500 euro en daarmee besparen op uw kosten. U loopt dan meer economisch gevaar en kunt in geval van schade mogelijk hogere kosten oplopen.

Recente blogs

Meer zoals dit