Waarom thuis je haar kleuren een goed idee is

Ook leuk om te lezen

Thuis je haar verven is tegenwoordig populairder dan ooit. Het is niet alleen een budgetvriendelijke optie in vergelijking met de kapper, maar het geeft je ook de vrijheid om te experimenteren met verschillende tinten en stijlen op jouw tijd en jouw manier. Zeker wanneer je kiest voor kwalitatieve kappers haarverf, kun je professionele resultaten behalen zonder de salon te hoeven bezoeken.

Wat ook fijn is aan thuis kleuren, is het gemak. Je hoeft geen afspraak te maken en je kunt het doen wanneer het jou uitkomt. Bovendien, als je al ervaring hebt met het kleuren van je haar, kun je vaak sneller klaar zijn dan wanneer je naar een kapsalon gaat. En laten we eerlijk zijn, er is iets heel bevredigends aan het zelf bereiken van een nieuwe, frisse look.

De perfecte kleur kiezen die bij je past

Bij het kiezen van de juiste haarverf is het belangrijk om rekening te houden met jouw natuurlijke haarkleur en huidtint. Niet elke kleur zal bij iedereen even flatterend zijn. Als vuistregel geldt dat als je een koelere huidtint hebt, asblonde of koelere bruine tinten beter zullen staan. Heb je een warmere huidtint, dan kun je beter voor gouden of honingblonde tinten gaan.

Natuurlijk kun je ook inspiratie opdoen door te kijken naar celebrities of influencers die een vergelijkbare huidtint als jij hebben. Let op welke kleuren zij dragen en hoe dit hun overall look beïnvloedt. Met sociale media en online platforms is het tegenwoordig makkelijk om veel verschillende stijlen en kleuren te bekijken voordat je een keuze maakt.

Alles wat je nodig hebt voor een thuis-salon

Voordat je begint met het verven van je haar, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Dit houdt in: kappers haarverf van goede kwaliteit, handschoenen, een kwastje voor applicatie, clips om je haar mee te scheiden, een timer en eventueel een oude handdoek of cape om je kleding te beschermen.

Het is ook slim om de gebruiksaanwijzing van de haarverf goed door te lezen. Verschillende merken en soorten verf kunnen andere instructies hebben qua voorbereiding en inwerktijd. Door hier op voorhand al naar te kijken, voorkom je verrassingen tijdens het proces.

Stap voor stap naar een professioneel resultaat

Een goede voorbereiding van je haar is cruciaal voor een egaal resultaat. Was je haar niet vlak voordat je het gaat verven; het is zelfs beter om dit een dag van tevoren te doen zodat de natuurlijke oliën in je haar de verf beter kunnen opnemen. Zorg ook dat je werkplek goed is voorbereid: leg alles wat je nodig hebt binnen handbereik en bedek oppervlaktes die mogelijk vies kunnen worden.

Het kleurproces zelf begint met het zorgvuldig aanbrengen van de verf. Begin bij de wortels en werk naar beneden toe om ervoor te zorgen dat elke lok evenveel verf krijgt. Gebruik een timer om in de gaten te houden hoe lang de verf in moet werken. Volg altijd de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

Vergeet niet dat nazorg net zo belangrijk is als het verven zelf. Gebruik na het uitspoelen van de verf altijd een goede conditioner om je haar te verzorgen en de kleur te verzegelen. Dit zorgt ervoor dat je nieuwe kleur langer mooi blijft en geeft je haar die extra glans die we allemaal zo graag zien.

Veelgemaakte fouten en hoe ze te vermijden

Een veelgemaakte fout bij thuis haarkleuring is het ongelijkmatig aanbrengen van de verf, wat kan leiden tot vlekkerige resultaten. Zorg dat je kleine secties van het haar tegelijk verft en kam de verf door tot de punten voor een consistent resultaat.

Nog iets waar mensen vaak niet aan denken, is dat de kleur op de verpakking beïnvloed kan worden door je originele haarkleur. Als je donkerder haar hebt, zal blond haarverf bijvoorbeeld niet altijd dezelfde resultaten geven als op de foto’s op de doos.

Wanneer het beter is om een professional in te schakelen

Soms is het gewoon beter om naar een professionele kapper te gaan, vooral als je drastische veranderingen wilt aanbrengen zoals van donker naar blond gaan. Haarverf blond kan lastig zijn als je niet weet wat je doet omdat het risico op beschadiging groter is en de gewenste kleur moeilijk exact te krijgen is. Haarverf blond kan lastig zijn als je niet weet wat je doet omdat het risico op beschadiging groter is en de gewenste kleur moeilijk exact te krijgen is.

Een professional kan ook helpen bij complexere kleuringstechnieken zoals balayage of highlights die moeilijk zijn om zelf thuis uit te voeren. Zij hebben de opleiding en ervaring om jouw droomkapsel veilig en effectief te realiseren.

Recente blogs

Meer zoals dit