Preventieve health check laten doen

Ook leuk om te lezen

Je gezondheid is kostbaar. Je kunt ook wel stellen dat je gezondheid het meest kostbare bezit is dat je hebt. Jouw gezondheid bepaalt namelijk in belangrijke mate de kwaliteit van jouw leven. Het is daarom raadzaam om zuinig te zijn op je gezondheid. Deze zuinigheid kan een gezond voedingspatroon en voldoende beweging inhouden. Maar ook het laten uitvoeren van een preventieve health check kan heel waardevol zijn. 

Inzicht in jouw algehele gezondheid

In Nederland is de gezondheidszorg gericht op genezing. Men onderneemt pas actie als er sprake is van lichamelijke ongemakken. Dat je geholpen wordt in het geval van ziekte is uiteraard heel fijn. Maar waarom zou je eigenlijk wachten totdat het te laat is? Waarom zou je niet investeren in preventie? Precies! Voorkomen is beter dan genezen. Je hoeft niet te wachten totdat je lichamelijke ongemakken gaat ervaren. Je kunt het heft in eigen handen nemen en kiezen voor preventie. Hoe je dit doet? Door preventief buiten de reguliere gezondheidszorg om een bodyscan te laten uitvoeren. Dit is een complete health check die de status van jouw algehele gezondheid inzichtelijk maakt. Je ontdekt middels dit preventieve medische onderzoek hoe gezond je écht bent.

Deze medische onderzoeken zijn er mogelijk

Een preventieve gezondheidscheck klinkt mooi, maar ook wat algemeen. Het menselijk lichaam is immers zeer complex. Voor een gedegen onderzoek van je totale gezondheid zijn er dan ook allerlei verschillende medische onderzoeken mogelijk. De algemeenheid van de terminologie dekt de betekenis eigenlijk heel goed. De preventieve health check die je kunt laten uitvoeren is namelijk ook heel algemeen. Van een Laboratoriumonderzoek tot een cardiologisch onderzoek en zelfs een dermatologisch onderzoek. Het is allemaal mogelijk. Bovendien zal een MRI scan altijd onderdeel uitmaken van een totale gezondheidscheck. Een MRI scan is namelijk een hele effectieve onderzoeksmethode die tevens heel breed toepasbaar is. Zo kun je bijvoorbeeld een MRI hersenen laten maken. Maar ook een MRI scan van andere lichaamsdelen is mogelijk.

Kiezen voor preventie

Zoals gezegd is de reguliere gezondheidszorg in Nederland gefocust op genezing. En ondanks dat genezing onwijs belangrijk is, zou meer aandacht voor preventie logisch zijn. Je brengt jouw auto toch ook jaarlijks preventief naar de garage voor een beurt? Dit doe je omdat je wilt dat eventuele gebreken vroegtijdig worden opgespoord. Waarom zou je deze voorzichtigheid niet toepassen op je gezondheid? Je gezondheid is immers het meest kostbare bezit dat je hebt. Middels preventief medisch onderzoek kunnen eventuele risicofactoren en/of afwijkingen vroegtijdig worden opgespoord. En deze vroegtijdige opsporing draagt doorgaans bij aan een gunstigere prognose. Ben zuinig op je gezondheid, kies voor preventief medisch onderzoek.

Recente blogs

Meer zoals dit