Waarom een slaapmasker ervoor zorgt dat je beter kan slapen

Ook leuk om te lezen

Slaap is heel erg belangrijk voor de mens. Experts zeggen dan ook dat je het beste minimaal zeven uur per nacht moet slapen, zodat je overdag genoeg energie hebt om je normale dingen te kunnen doen. Het is echter niet alleen van groot belang dat je genoeg slaapt, maar ook dat je goed slaapt. Als je een hele lichte slaper bent, kom je nooit helemaal in de REM-slaap, waarin je ultiem ontspant. Ook kan het zijn dat je moeite hebt om in slaap te komen bijvoorbeeld. Hierdoor maak je kortere nachten, waardoor je mogelijk niet genoeg slaap krijgt.

De reden waardoor veel mensen niet goed in slaap vallen

Het niet goed in slaap kunnen vallen kan veel verschillende redenen hebben. Misschien zit je hoofd nog wel te vol, en ga je in bed je hele dag nog overdenken, of misschien word je steeds verstoord door geluiden vanaf buiten. Dit zijn echter externe factoren. In de meeste gevallen kan je niet goed in slaap komen doordat er te veel licht is. Dit licht kan ervoor zorgen dat je lichaam niet genoeg melatonine aanmaakt. Melatonine zorgt ervoor dat je vermoeid wordt en dus sneller in slaap kan vallen. Als het helemaal donker is, maak je meer melatonine aan en val je dus sneller in slaap.

Hoe een slaapmasker hieraan kan bijdragen

Een slaapmasker maakt het donker voor je ogen, waardoor je lichaam meer melatonine kan aanmaken. Dit zorgt er dan weer voor dat je sneller in slaap kan vallen. Ideaal dus! Als jij denkt dat een slaapmasker jou ook kan helpen, dan wil je natuurlijk wel het beste slaapmasker aanschaffen. Deze kan je kopen bij fitvanbinnen. Het lijkt misschien onbelangrijk om op de kwaliteit van een slaapmasker te letten, maar niets is minder waar. Een slaapmasker van slechte kwaliteit kan er namelijk zelfs voor zorgen dat je minder goed gaat slapen. Dat wil je natuurlijk zeker niet! Voorkom daarom dit soort situaties en koop de beste slaapmaskers bij fitvanbinnen. Zo weet je zeker dat je voor goede kwaliteit kiest, en dat je je nachtrust echt kan gaan verbeteren.

Goed in slaap kunnen komen

Als je niet goed kan slapen, kan een slaapmasker voor jou echt heel veel goeds doen. Misschien lijkt het wat gek, dat je echt vermoeider wordt door het opdoen van een slaapmasker, maar het werkt echt zo. Je lichaam maakt namelijk melatonine aan wanneer het donker is. Als je dus kiest voor een slaapmasker dat helemaal geen licht doorlaat, wordt de aanmaak van melatonine enorm versneld. Hierdoor is het mogelijk om eindelijk eens goed en snel in slaap te kunnen vallen. Vaak zal het je namelijk enorm ergeren dat het zo lang duurt om in slaap te vallen. Je ligt in bed, dus je wil slapen, maar het lukt niet. Dit is enorm vervelend, en daarom is heel handig als je dit kan oplossen. Een slaapmasker is dus een zo’n oplossing. Kies dus voor een slaapmasker om jouw nachtrust te verbeteren en te verlengen.

Recente blogs

Meer zoals dit